De eerste officiële zomerdag is al geweest, we kunnen er niet meer omheen: de zomer komt eraan! Tijd om de luchtige bermuda’s en korte broeken uit de kast te halen! Het is niet voor iedereen weggelegd om dagelijks in een bermuda rond te lopen – op veel werkplekken wordt een lange broek nog als de standaard gezien. Maar des te beter voelt het om na een lange dag werken de lange broek te ruilen voor een korte bermuda.
Tegenwoordig wordt het begrip bermuda synoniem gebruikt voor korte broek, maar dit is niet helemaal correct. Bermuda’s zijn een specifieke soort korte broek, ze zitten namelijk altijd 3 inches, oftewel 7,62 centimeter, boven de knie. Van oudsher zijn ze gebaseerd op pakken en daarom worden ze vaak gemaakt van schapenwol, katoen of linnen. Terwijl een pak meestal een neutrale kleur heeft, komen de bermudashorts in alle denkbare kleuren voor. Zo combineren de bewoners van de plaats Bermuda colberts met felroze, groene of turquoise bermudashorts. Hier in Nederland is het wat moeilijker te bevatten om bijvoorbeeld een bankier op die manier gekleed te zien.
Weet je nog dat er drie stoffen zijn die vaak gebruikt worden om bermuda’s te produceren? Als je van koele, luchtige broeken houdt dan is linnen de stof voor jou! Bijvoorbeeld onze » linnen short met cargozakken. Door de marineblauwe kleur krijg je gelijk dat maritieme gevoel. Ben je meer van expressieve kleuren? Dan is » dit linnen model van Babista Blue misschien meer jouw ding – je hebt de keuze uit geel, blauw en mintgroen. Combineer de broek met een T-shirt voor een sportieve look. Voor een mooie zomeravond is onze » bermuda met bijpassende riem uiterst geschikt. Deze is gemaakt van puur katoen en door het chinomodel erg makkelijk te combineren. Bootschoenen, sneakers, effen T-shirts, overhemden met bloemenpatroon – het kan allemaal!
De andere stof die veel gebruikt wordt voor bermuda’s is katoen. Deze zitten erg comfortabel, zoals onze » bermuda van zuiver katoen met tunnelkoord. Die voelt als een sportbroek, maar deze is prima geschikt voor alledaags gebruik. Door de beige kleur is deze met bijna alles te combineren, prima voor een casual uitstraling. Als je nét even een wat spannendere look wilt, dan is de » bermuda met bloemenprintpatroon van Babista Blue perfect. Door het bloempatroon krijg je gelijk een vakantiegevoel alsof je écht op de Bermuda-eilanden bent. Subtiel maar toch onderscheidend.
De » bermuda met cargozakken en een vrolijk streeppatroon is ook net even wat anders! Door de strepen is het een echte blikvanger. Dit wordt versterkt door de witte basiskleur van de broek. Om de outfit compleet te maken kan je het beste een polo dragen die dezelfde kleur heeft als een van de strepen. Handig: er zitten zakken aan de zijkant die ideaal zijn om je zonnebril of mobiel in op te bergen. Vind je de bermuda’s net te kort? Dan hebben we ook een » lange bermuda met praktische steekzakken.
Jeansfans verzamelen! Deze » jeansbermuda met bijpassende riem is net een spijkerbroek, alleen komt deze maar tot de knie. De zachte denimstof is iets dikker dan katoen, maar nog steeds goed voor de zomer. Door de speciale wastechniek heeft deze denimshort een used look, en met de bijgeleverde blauwwitte riem creëert het een lichte, maritieme look. Functioneler is de » jeansbermuda met cargozakken. Ondanks het hoge percentage denim, zorgt de polyestermix ervoor dat de broek flexibel is en daardoor ideaal is voor lichte sportactiviteiten zoals wandelingen. De zakken hebben genoeg ruimte voor een zonnebril, zonnebrand of je mobiel. Ook de jeansbermuda heeft een langere variant- deze is ook erg elastisch.
Kun je niet kiezen tussen jeans of katoen? Dan is de » bermuda van Babista Blue in vintagelook de oplossing. Door de slanke pasvorm en de contrastkleurige naden lijkt het erg op een spijkerbroek, maar de stof en afwerking maken het een klassieke bermuda.
Wanneer je het woord bermuda hoort denk je waarschijnlijk eerst aan die gevaarlijke driehoek in de Atlantische oceaan. De gemiddelde jaartemperatuur ligt in de Bermuda rond de 21 graden. En dát is waar de oorsprong van het woord bermuda begint. De hoge temperaturen in dat gebied klimmen in de zomer boven de 30 graden. Britse militairen die begin 20e eeuw in Bermuda gestationeerd waren waren konden daar niet tegen en zweetten daardoor erg veel. Onvermijdelijk werd het aanpassen van het uniform: de lange broeken werden ingekort tot net boven de knie. Niet alleen de militairen, maar ook de locals die dagelijks de hitte doorstonden vonden al snel het genot van de korte broeken. Nu is de bermuda een waar stadsbeeld geworden en daar is het niet alleen vrijetijdskleding: zakenmannen, advocaten en zelfs politieagenten dragen bermuda’s tijdens het werk.
Jeans, katoen of linnen? Rood, groen of blauw – bermuda’s zijn weer volop in! Hoe ziet jouw favoriet eruit?
Jeans zijn onder zowel dames als heren ongekend populair. De meeste mensen hebben dan ook ten minste één paar in hun kledingkast liggen. Geen wonder, want jeans zijn er in ontelbaar veel soorten en maten waardoor er voor elk wat wils is. Een klassieke blauwe jeans, een jeans met een wassing, een lang of kort model en ga zo maar door. Dat de jeans zo populair is, is dus niets nieuws.
In 1847 emigreerde Levi Strauss naar de Verenigde Staten. Daar startte hij met het maken van stevige broeken van zeildoek voor goudzoekers in Californië. Levi raakte echter door zijn voorraad zeildoek heen en moest op zoek naar een alternatief. Dit werd een sterk katoensoort, genaamd ’Serge de Nîmes’. In de volksmond werd er gesproken over De Nîmes broeken, wat later ingekort werd tot Denim, een woord dat nog steeds gebruikt wordt.
Klinknagels, nog steeds zien we ze terug op de meeste jeans. Vroeger werden klinknagels zowel op de zakken op de voorkant van de broek als op de zakken aan de achterkant van de broek geplaatst. Dit voorkwam dat broekzakken uitscheurde. De klinknagels op de achterzakken maakte echter krassen in paardenzadels en op stoelen, waardoor ze daar verdwenen.
In de jaren 80 werd de jeans pas echt razend populair. Mensen gingen er zelfs mee in bad! Nu was de hoofdreden hiervan eigenlijk niet de toenemende populariteit, maar het feit dat mensen bang waren dat de broek teveel zou krimpen. Toentertijd krompen broeken namelijk nog ongeveer 10% bij de eerste wasbeurt. Om te voorkomen dat de jeans na de eerste wasbeurt te klein zou zijn, gingen mensen met jeans en al in bad. Op deze manier kromp de jeans om hun lichaam heen. Resultaat? Een perfect zittende jeans.
Wist u dat de gemiddelde Nederlander 5 spijkerbroeken in zijn kast heeft liggen? Al deze spijkerbroeken moeten natuurlijk goed onderhouden worden, want na een paar dagen dragen ruiken ze vaak niet meer zo fris. Toch is het belangrijk om een jeans niet te vaak te wassen, omdat de kleur snel vervaagd. Gelukkig zijn er alternatieven om uw jeans op te frissen:
Een laatste weetje om af te sluiten: wist u dat de duurste jeans aankoop ter wereld door een Japanner is gedaan? Hij kocht een 115 jaar oude Levi’s jeans voor € 54.245,-! Gelukkig kunt u bij Babista voor véél minder » een jeans van goede kwaliteit scoren!
Hoe goed je ook oplet, het lijkt iedere keer weer te gebeuren: vlekken in je kleding. En meestal gebeurt dit ook nog eens op onhandige momenten, zoals tijdens een feestje. Een vlek in je kleding kan je humeur flink verpesten, en dan hebben we het nog niet over de blijvende schade die een vlek aan kan richten. Om een slecht humeur en permanente schade aan je kleding tegen te gaan, hebben we een aantal tips en tricks voor je op een rijtje gezet.
De gouden regel luidt: reageer zo snel mogelijk! Het is beter om even weg te sneaken naar een rustig plekje om de vlek te verwijderen, dan stug te blijven zitten en zo een permanente vlek in je kleding te creëren. Zodra een vlek ingedroogd is, is het vaak te laat. Maar, meteen na het maken van een vlek actie ondernemen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste mensen hebben geen standaard vlekkenverwijderaar bij de hand. Een goed alternatief is dan koud water. Het is belangrijk om niet met water over de vlek heen te wrijven, maar de vlek voorzichtig te deppen. Door te wrijven maakt u de vlek namelijk alleen maar groter en trekt hij dieper in de stof. Dat willen we natuurlijk niet. Wat u na het deppen met koud water nog kunt doen, hangt af van het type vlek. De vlekken die het vaakst voorkomen, zijn: olievlekken, fruitvlekken en wijnvlekken.
Marinade, dressing en zonnebrandolie – één ding hebben ze met elkaar gemeen: als je vlekken van deze vloeistoffen in je kleding krijgt, kunnen ze kleding blijvend beschadigen. Wij hebben daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Om te beginnen kan je met keukenpapier of een wattenstaafje de vlek van de kleding deppen. Daarna kan je het best met water, met daarin een druppeltje afwasmiddel, de vlek behandelen. Olievlekken op kleding die gemaakt is van fijne stoffen kan je het best behandelen met babypoeder of maïzena. Strooi wat babypoeder of maïzena op de kleding en laat dit een uur inwerken. Was de kleding vervolgens zoals aangegeven in het label et voilà!
Zomerse vruchten zoals aardbeien, bramen en bessen staan bekend om hun zoete en sappige smaak. Daar schuilt ook meteen het gevaar. Tijdens het eten van dit sappig fruit is een vlek snel gemaakt. En misschien weet je het al: het rode sap van aardbeien, bramen en bessen kan erg hardnekkig zijn om uit uw kleding te krijgen. Koud water kan hierbij wonderen doen. Des te sneller een fruitvlek behandeld wordt met koud water, des te beter. Bent je in de buurt van de keuken? Azijn en citroensap zijn ook erg effectief.
Een beetje rode wijn morsen is zo gebeurd. En van een rode wijn vlek in kleding wordt niemand blij. Als je pas net gemorst hebt, kan je het beste zout gebruiken. Wanneer de wijn al in je kleding getrokken is, is witte wijn een beter alternatief. Witte wijn bevat namelijk stoffen die rode wijn neutraliseren. Heb je geen witte wijn in huis? Ook met citroensap of glasreiniger kan je rode wijn vlekken tegengaan. Voor welke optie je ook kiest, het is belangrijk om eerst met een doek op de plaats van de vlek voorzichtig te deppen. Zo kan je alvast zoveel mogelijk rode wijn verwijderen. Ziet je pas later dat je gemorst hebt? Leg je kleding dan een poosje in een emmer met melk en was de kleding vervolgens zoals aangegeven in het label.
Met deze vlekkentips ben je altijd goed voorbereid en kan je onbezorgd genieten van een gezellige avond!
Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief
Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief