Horoscoop Schorpioen teken

Mannen, mode en de sterren – Schorpioen (24 oktober – 22 november)

14 november 2019

Wat de toekomst brengt, staat in de sterren geschreven. Klinkt als een cliché, vind je ook niet? Toch kunnen astrologen aan de hand van de constellatie van hemellichamen karakter- en persoonlijkheidskenmerken van mensen redelijk precies bepalen en zo een aardig kloppende horoscoop opstellen. Het woord “horoscoop” komt uit het Grieks en verbindt de begrippen “hora” (uur) en “skopein” (kijken). Letterlijk vertaald betekent het Grieks woord dus een “blik in het uur”. Het sterrenbeeld dat we dit maal onder de loep nemen is de Schorpioen. Na de evenwichtige Weegschaal volgt nu dus het achtste teken van de dierenriem. Over welke eigenschappen Schorpioen-mannen beschikken, hoe hun kledingkast eruit ziet, hebben wij allemaal voor je uitgeplozen. Dus, let goed op beste Schorpioenmannen…

Karaktercheck- zo is de Schorpioen-man

Nadat we de vorige keer in ons blog alles over de Weegschaal uit de doeken hebben gedaan, is het nu dus de beurt aan de geheimzinnige Schorpioenman. Hard van buiten – zacht van binnen – dit sterrenbeeld dat in het teken van water staat, draagt niet voor niets de naam van het kleine exotische dier met gevaarlijke gifstekels. Schorpioenmannen zijn wat ongenaakbaar en laten  zich niet graag in de kaart kijken. Ze beschikken over veel zelfbeheersing, ook wanneer ze heel kwaad of teleurgesteld zijn. Toch moet je je niet laten misleiden door zijn pokerface, want Schorpioenmannen zijn eigenlijk bijzonder fijngevoelig en er ontgaat hen weinig. Ze hebben graag alles onder controle en trekken eveneens graag aan de touwtjes. Ze gebruiken hun mysterieuze ondoorgrondelijkheid als een schild en komen daarom wat geheimzinnig over op anderen. Toch loont het om wat verder te kijken. Achter de harde buitenkant van de Schorpioen-man gaat namelijk een heel gevoelige en toegewijde persoonlijkheid schuil, met een grote dosis loyaliteit en trouw. Schorpioenen zijn ook echte idealisten die pal staan voor hun overtuiging en zich niet door trends laten beïnvloeden. Ze zetten alles op alles om hun doelen te halen en zoeken voortdurende naar nieuwe uitdagingen.

Schorpioen

Carrièrecheck – de Schorpioen aan het werk

De mannelijke Schorpioen is ambitieus. Als je hem voldoende vrij laat, kan hij heel veel bereiken en neemt hij altijd de verantwoording over zijn handelen. Schorpioenen zijn betrouwbaar, geëngageerd en beschikken over een goed geheugen. De Schorpioenman heeft daarom een voorkeur voor werkzaamheden waarbij hij uitgedaagd wordt – hij wil zich absoluut niet vervelen. Als wetenschapper, onderzoeker of psycholoog is hij onvermoeibaar en wil hij steevast het naadje van de kous weten. De Schorpioen werkt echt ook graag met anderen samen en kan zijn collega’s ook goed peilen. Als opsporingsambtenaar of journalist gaat hij zeer systematisch te werk. Niets ontgaat hem en hij deinst niet terug voor de waarheid – ook niet wanneer die minder aangenaam blijkt te zijn. De Schorpioen is een fijne collega want hij heeft veel over voor zijn collega’s en medewerkers.

Relatiecheck – wie de ideale partner voor de Schorpioen is

Ondanks zijn wat koele voorkomen, neemt de Schorpioen-man anderen toch makkelijk voor zich in. Deze tegenstelling geeft de mannelijke Schorpioen zijn aantrekkingskracht. Als hij eenmaal een vaste relatie aangaat, verwacht hij wel van zijn partner dat deze trouw en oprecht is. Hij is op zijn beurt ook heel loyaal en weet bij wie hij hoort. Beschaam je zijn vertrouwen, dan neemt hij dat zwaar op. Misstappen of leugens kan hij de ander maar moeilijk vergeven en vergeten kan hij ze al helemaal niet. De combinatie van een verleidelijke Kreeft met de Schorpioen-man is een heel spannende. Gevoelige Vissen hebben ook een grote aantrekkingskracht op de Schorpioen terwijl Steenbokken hem met hun koele voorkomen ook fascineren.

Stijlcheck – dit is de kledingstijl van de Schorpioen

Schorpioenen kleden zich stijlvol en casual-sportief. Tijdloze klassiekers zijn ook aan hem besteed. Casual leren kleding zul je ook tegenkomen in zijn kledingkast. Zowel klassieke jacks als biker jacks, sportieve blousons als stijlvolle gilets spreken hem aan. Het natuurlijke materiaal staat symbool voor onafhankelijkheid, vrijheid en sportiviteit. Het materiaal laat zich bovendien makkelijk combineren. Geen wonder dat de Schorpioen vaak meerdere kledingstukken van leer bezit. Onze tip voor de herfst is een leren jas in moderne used look met een imitatie bontkraag.  De jas is winddicht en houdt de drager goed op temperatuur. In de handige zakken, kan de Schorpioen alles makkelijk kwijt. Samen met een sportief overhemd, een donkere, rechte jeans en veterschoenen staat de jas garant voor een moderne casual outfit. De Schorpioen past zijn kleding altijd perfect op de gelegenheid af, zonder zich daarbij vast te leggen op een bepaalde stijl. Hij houdt van eenvoudige en rechte modellen en hij let er goed op dat de afzonderlijke kledingstukken van zijn outfit goed matchen. Bij comfortabele jeans in zwart of donkerblauw draagt hij graag een leren jas in biker style  en combineert deze met een casual trui en sportieve sneakers. Maar de Schorpioen slaat niet alleen in casual outfits een goed figuur. Ook in zakelijk–stijlvolle outfits mag hij er zijn. Voor naar zijn werk of bijzondere gelegenheden combineert hij een klassieke stoffen broek in neutrale kleuren als bruin of grijs en tijdloze overhemden graag met een modieus item als een zwart leren gilet van lamsnappa.  Dit geeft de outfit een stijlvolle touch die goed past bij de Schorpioen: charmant en tegelijkertijd een beetje geheimzinnig.

Herken je jezelf in deze beschrijving beste Schorpioen? In ons volgende blog draait alles om de mannelijke Boogschutter. Wij kijken er al naar uit om je alles te vertellen over dit sterrenbeeld met vuur als element. Dat wordt vast spannend!

 

Gerelateerde artikelen
Geen reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond
Verplichte velden