Horoscoop Steenbok

Mannen, mode en de sterren – Steenbok (22 december tot 20 januari)

2 januari 2020

Ook deze maand geldt: de sterren liegen niet! We zijn er eens goed voor je ingedoken en hebben bekeken wat nu precies de kenmerken van de Steenbok zijn. Welke banen zijn geschikt voor de Steenbok, met wie kan hij goed overweg en welke kleding past bij hem?

Karaktercheck – zo is de Steenbok-man

Steenbok karaktercheck

Temidden van het feestgedruis of midden in de spotlights zul je de Steenbok tevergeefs zoeken. Hij geeft er de voorkeur aan om zijn kostbare vrije tijd vooral op de bank door te brengen om tot rust te komen en nieuwe krachten op te doen. Dit heeft hij nodig om zijn ambitieuze doelen te kunnen bereiken. De Steenbok-man staat bekend om zijn rechtlijnigheid; als hij eenmaal aan een taak begonnen is, gaat hij net zo lang door, totdat hij deze tot een goed einde heeft weten te brengen. Zijn plichtsbesef dwingt hem hier toe. Steenbokken vormen zelf hun grootste criticaster en willen altijd het beste uit henzelf halen. Bij een mislukking opgeven? Geen optie voor de Steenbok. Velen beschouwen mannelijke Steenbokken dan ook als conservatief, omdat ze vasthouden aan bestaande warden en deze ook uitdragen. Een van die waarden is trouw. Als je een vriend hebt die Steenbok is, dan zal hij je altijd door dik en dun steunen.

Carrièrecheck – de Steenbok aan het werk

Steenbokken zijn vaak goede managers. Ze kunnen leidinggeven aan een team van heel verschillende mensen met verschillende behoeften. Dit doet de Steenbok altijd op diplomatieke, maar ook zakelijke en resultaatgerichte wijze. Er is geen ander sterrenbeeld dat zozeer voor een managementcarrière in de wieg is gelegd als dit sterrenbeeld. De Steenbok-man stelt hoge eisen aan zijn eigen  werkprestaties en is dan ook een ijverige werker. Hij gebruikt zijn talent optimaal en heeft dan ook altijd een volle agenda. Als er een tegeltje boven zijn bureau zou hangen, zou de spreuk luiden: “Tijd is geld”, zijn tweede voornaam is ook eigenlijk efficiency. Natuurlijk gaat er bij de Steenbok ook wel eens iets mis, maar als hij van het paard valt, zit hij er ogenblikkelijk weer op. Gewoon met een nog betere strategie. Ook in zijn werk speelt trouw een belangrijke rol in; hij zal degenen die hem terzijde stonden bij zijn weg naar boven nooit vergeten en hen op gepaste wijze belonen voor hun inzet.

Relatiecheck – wie de ideale partner van de Steenbok is

Steenbokken-mannen zijn niet de meest romantische types en kunnen soms passieloos overkomen in relaties. Maar hier vergis je je: onder de oppervlakte gaat wel degelijk een gepassioneerd karakter schuil. Ze zijn slechts van mening dat het innerlijk telt en niet een vriendelijke buitenkant. Vrouwen die dit in gaten hebben en de Steenbok voor zich weten te winnen, vinden in hem vaak de man voor de rest van hun leven. De Steenbok kan zijn veeleisende karakter echter ook in een relatie niet helemaal terzijde leggen en ze hebben dan ook een duidelijk beeld voor ogen van hun huwelijk. Hij opteert graag voor een traditionele rolverdeling waarbij hij degene is die het geld in het laatje brengt. Hij wil dan ’s avonds wel graag in een keurig huis thuiskomen. Een vrouw die er plezier in heeft om voor haar man te voor haar man te zorgen, die een goede gastvrouw  en afspraken op het sociale vlak regelt, past het beste bij dit veeleisende sterrenbeeld.

Je krijgt hier wel een zorgeloos leven met een emotioneel stabiele man die tevens je beste vriend is. De perfecte match zijn de andere sterrenbeelden die in het aardeteken geboren zijn: de Maand en de Stier. Dit komt omdat zij net zo nuchter en volhardend zijn als de Steenbok-man. Zij weten precies hoe ze in zijn schelp kunnen doordringen en vervolgens in harmonie met hem samen kunnen leven.

Stijlcheck – dit draagt de Steenbok-man

Ook als het om kleding gaat is de Steenbok-man praktisch en gaat zijn voorkeur uit naar comfortabele kleding. Kwaliteit is voor hem duidelijk belangrijker dan kwantiteit. Daarom kiest hij in de winter altijd voor functionele en warme materialen. Winterjassen in aardetinten zijn de favoriete keus. Daarom kan dit seizoen het beige model van zacht micro-velours niet in zijn kledingkast ontbreken. Maar ook het wind- en waterafstotende gewatteerde jack in ijsblauw is de ideale metgezel voor de koude winterdagen. In zijn vrije tijd en in het weekend valt hij graag terug op zijn favoriete trui of een comfortabel vest. Hij voelt zich het comfortabelst in donkere kleuren en aardetinten die niet teveel aandacht trekken: blauw, grijs, zwart, donkergroen en bruin. Af en toe wordt het geheel opgefleurd door een kleurrijke basic zoals het rode gewatteerde jack van high performance materiaal dat een prettige afwisseling biedt op de grijze dagen van januari.

De karaktercheck van de Steenbok-man wordt in februari opgevolgd door de, in zijn ogen, onconventionele waterman. We zijn benieuwd wat het elfde sterrenbeeld te bieden heeft op het gebied van karakter en mode!

Gerelateerde artikelen
Geen reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond
Verplichte velden