Kleuradvies en mode voor mannen

23 april 2020

Zomer, herfst, winter of lente: welk type ben jij? Nu heb je misschien de neiging om zomer te roepen, omdat je zo van de zon houdt, maar dat is niet wat wij hier bedoelen. Wij hebben het hier over uiterlijke kenmerken en kleuren. Om te kijken welke kleur kleding het best bij iemand past, wordt in de modewereld gebruikgemaakt van de zogenaamde kleurentypes. En die zijn ingedeeld in de seizoenen. Maar wat houden ze precies in? En welk type ben jij? Wij geven je antwoord!

Elke man ziet er anders uit. Dat is niets nieuws. Toch zijn er algemene kenmerken die bij meerdere mannen overeenkomen. Donkere haren, blauwe ogen, lichte huid: daar lopen er velen mee rond. Het zijn juist deze kenmerken die bepalen welke kleur kleding het best bij je past. Misschien heb je al eens gemerkt dat je een beetje bleek wordt van rood of fletse ogen krijgt van grijs. Dan staan die kleuren gewoon niet bij jouw huidskleur of haar. Om goed kleuradvies te kunnen geven, zijn de algemene kenmerken verzameld en ingedeeld in vier categorieën: het zomer-, herfst-, winter-, en lentetype. Bij elk type passen bepaalde kledingkleuren. Volg je het nog? Wees gerust, wij gaan nu elk type uitleggen.

Kleuradvies zomertype

Kleuradvies zomertype

Wat zijn de kenmerken van het zomertype?

 • Grijsblauwe, blauwe, groene of groenbruine ogen
 • Licht- tot donkerblonde haren met een asblonde ondertoon
 • Lichte, rozeachtige, koele huidteint

Als je een zomertype bent, kun je het best koele kleuren dragen. Deze passen bij je koele huidskleur. Warme tinten laten je daarentegen een beetje gelig lijken. Omdat zowel de tinten van je ogen en haren licht zijn, houd je de kleuren van je kleding ook licht. Anders worden de contrasten te ‘hard’. Wat jou goed zal staan, zijn bijvoorbeeld blauw, groen, grijs, taupe, mint en wolwit.

Kleuradvies herfsttype

Kleuradvies herfsttype

Wat zijn de kenmerken van het herfsttype?

 • Goudbruine tot donkerbruine, petrolblauwe of olijfgroene ogen
 • Haren zijn rood of bruin, in alle varianten van licht tot donker, met een vleugje rood
 • De huidteint gaat van licht ivoorkleurig tot goudbruin met goudgele ondertoon. Vaak heb je lichte zomersproetjes. De huid is heel gevoelig voor zon.

Als je een herfsttype bent raden wij je warme en donkere kleuren aan. Vooral omdat je haar ook een warme en donkere tint heeft. Als je voor licht gaat, zal je huid nog bleker lijken en je wilt natuurlijk niet dat mensen vragen of je je wel goed voelt. Onder warme kleuren vallen onder andere aardetinten, bruin, okergeel, terra, dieprood, aubergine en petrol.

Kleuradvies wintertype

Kleuradvies Wintertype

Wat zijn de kenmerken van het wintertype?

 • Zwartbruine, donkerbruine, grijsgroene of ijsblauwe ogen
 • Meestal hele donkere haren, van bruin tot zwart
 • Zeer lichte, koele huidteint

Het wintertype richt zich het liefst op donkere tinten. Deze matchen mooi met je donkere ogen en haren. Daarbij zorgen felle tinten voor een warme uitstraling. Je kunt ze prima combineren met een lichtere kleur. Je krijgt dan hetzelfde licht/donkercontrast als bij je huid en je haren. De perfecte kleuren voor jou? Zwart, antraciet, fuchsia, citroengeel, petrol en paars.

Kleuradvies Lentetype

Kleuradvies Lentetype

Wat zijn de kenmerken van het lentetype?

 • Meestal groene, blauwgroene of blauwe ogen
 • De haren variëren van asblond, goudblond tot roodblond met een warme goudglans
 • Lichte en warme huidteint, een beetje perzikkleurig

Het lentetype zien we graag in warme, heldere en lichte kleuren. Warme kleuren accentueren namelijk de warme teint van je huid en de heldere kleuren laten je ogen extra spreken. Koele kleuren zullen je grauw maken, dus kijk daar maar niet naar om. Prachtig voor jou: bruin, geel, zalm, koraal, turquoise, beige, abrikoos.

Ben je er inmiddels achter welk type jij bent? Hopelijk hebben we je op weg geholpen. En ook heel fijn: winkelen is voortaan een stuk makkelijker!

Gerelateerde artikelen
Geen reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond
Verplichte velden