Business Look

Van business naar casual op drie manieren

6 maart 2020

Wat is het eerste dat jij doet als je uit kantoor thuiskomt? Bij veel mannen is het antwoord: omkleden. De pantalon met colbert, klassiek wit overhemd en stropdas zijn vaak te netjes om in je vrije tijd te dragen. Vaak moet het omkleden snel gebeuren, omdat je de deur weer uit moet. Het is dan niet ideaal om jezelf in een compleet andere outfit te moeten steken. Je vrienden wachten immers op je of je familie staat zo voor de deur. Daarom hebben wij drie tips hoe je door maar een paar items te verwisselen je kantooroutfit omtovert in een casual style. Je zult zien hoe makkelijk het is!

Naar de kroeg met vrienden

Even een biertje drinken met je vrienden om bij te komen van je dag? Het is een favoriete bezigheid van veel mannen. Wat we daarbij als kiespijn kunnen missen, is het colbert. Veel te warm, veel te onhandig. Ook de stropdas is niet nodig, dus die kan meteen af. Ondanks het uitdoen van deze kledingstukken, is de outfit nog te chic om een afzakkertje in te halen. Daarom ruilen we de pantalon in voor een casual klassieker waar iedereen fan van is: de jeans. Wij gaan voor een jeans in used look, omdat de broek door de kleurverschillen compleet het tegenovergestelde is van de chique pantalon. Verder hoef je alleen nog maar je overhemd te stylen. Draag hem in tegenstelling tot bij je kostuum over de broek. Voor een extra sportieve twist rol je de mouwen een stukje op. Pak je sleutels maar, je bent er klaar voor!

Familie-etentje thuis

De pannen staan op het vuur, de tafel is gedekt: je bent bijna klaar om de familie te ontvangen voor een etentje. Alleen de outfit klopt nog niet helemaal. Omdat er niets mag aanbranden, moet het omkleden in rap tempo gebeuren. Wij houden het hier dan ook bij maar één wissel. De stropdas gaat weer af, het colbert gaat uit en in de plaats daarvan gaat een basic trui aan. Hier beweeg je makkelijk in en kun je dus zonder problemen de wijnglazen in bijvullen. Ons oog is gevallen op de basic fuchsia trui, omdat deze mooi over je witte overhemd staat. Het witte kraagje is namelijk een leuk contrast met de effen tint van de trui. Meer heeft je look niet nodig!

Op date

Natuurlijk wil je op een date indruk maken, maar met je businessoutfit maak je waarschijnlijk niet de indruk die je wilt maken. We gaan dus wederom een aantal kledingstukken omwisselen. De stropdas gaat meteen de kast in, het colbert deze keer niet. Wat is er meer casual dan een basic T-shirt? Omdat je vanavond meerdere laagjes aan hebt, is een effen T-shirt een goede keuze. Zo wordt het geheel niet te druk. Om toch nog een beetje in de stijl van het overhemd te blijven, adviseren wij een wit T-shirt met een ronde hals. Als broek kun je heel goed dezelfde spijkerbroek nemen als bij de outfit voor de kroeg. Heb je een date is de zomer? Dan is iets luchtigers wel zo fijn. De chinobroek heeft dezelfde kleur als een jeans, maar de stof is minder warm. En hij is een stuk sportiever dan je businesspantalon. Als het nu niets meer wordt tussen jullie…

Je ziet het, het is echt heel makkelijk. Je hebt maar een paar klassieke basics nodig om in een handomdraai van je pak heel verschillende outfits te maken. Zorg er dus voor dat je ze altijd in kledingkast hebt liggen. Zo heb je voor elke gelegenheid iets moois om aan te trekken!

Gerelateerde artikelen
Geen reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond
Verplichte velden