Watersport evenementen in Nederland

Zomerse watersportevenementen 2017

27 juli 2017

Talloze uitjes naar het water worden veelal in de zomer gemaakt. Niet gek natuurlijk met het mooie weer. Ook watersportevenementen worden dus niet voor niets in de zomer gehouden. Nee, je hoeft natuurlijk niet zelf een watersport te beoefenen, al houden wij je ook niet tegen ;). Watersportevenementen kunnen namelijk ook een interessant en leuk uitje zijn op een zomerse dag! Wij hebben hieronder een aantal leuke watersportevenementen voor je op een rijtje gezet.

Sneekweek (5 augustus t/m 10 augustus 2017)

» Sneekweek is het grootste binnenwater zeilevenement van Europa en dus zeker het bezoeken waard! Gezelligheid en sportiviteit gaat hand in hand tijdens dit 6-daagse evenement: overdag worden er op het Sneekermeer zeilwedstrijden gehouden en ’s avonds wordt er gezellig gefeest op het eiland en in de binnenstad van Sneek. Jong en oud zullen zich gegarandeerd vermaken tijdens de diverse themafeesten met onder andere een schuimparty en een 80’s en 90’s party. 

Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace (25 augustus en 26 augustus 2017)

» Deze spannende zeilrace wordt jaarlijks op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee gehouden en trekt zelfs ook deelnemers uit onze buurlanden Duitsland en België, en ook Engeland. Ongeveer 700 zeiljachten met 3500 bemanningsleden doen mee aan het waterspektakel waarbij men binnen 24 uur zoveel mogelijk mijlen gevaren moet hebben. Het indrukwekkende onthaal bij de finish in Medemblik zal je versteld doen staan.
Zeilboot in Nederland

HISWA te water (29 augustus t/m 3 september 2017)

» Dé beurs voor watersporters. Als enige in-water bootshow valt er tijdens dit evenement voor jong en oud wat te beleven. Ongeveer 250 boten in allerlei soorten en maten zijn in Amsterdam Marina op de NDSM-werf te bewonderen. Het evenement draait natuurlijk niet alleen om het bewonderen van boten. Je vindt kunt er namelijk ook terecht voor watersportartikelen, kleding en accessoires. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals zeillessen, proefvaren en races.

Hou jij dus ook zo van watersport en wil je er gelijk een dagje uit van maken met familie of vrienden? Dan zijn deze watersportevenementen zeker een aanrader! Wij wensen je alvast heel veel plezier!

 

Gerelateerde artikelen
Geen reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste die een reactie plaatst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet getoond
Verplichte velden